Vroeger begon het allemaal bij het grote Intertoysboek. Uren was ik bezig met het zoeken, uitknippen, scheuren van plaatjes. Daarna moesten de plaatjes gesorteerd worden ( waarschijnlijk iets wat alleen meisjes doen ) en netjes op een A4tje worden geplakt. Vervolgens schreef ik met mijn dramatische handschrift en kleurpotloden instructies voor Sinterklaas zodat er echt geen misverstanden konden ontstaan. Toen ik op een gegeven moment van een vriendje hoorde dat Sinterklaas niet bestaat en dit vervolgens bij mijn moeder ging checken, was de lol hier snel vanaf. 

Toch maak ik nog steeds lijstjes. Daar ben ik drie jaar geleden mee begonnen toen ik heb besloten om mijn kledingkast voortaan met eerlijke kleding te vullen: geen kinderarbeid en uitbuiting in mijn kast. Dat had wel tot consequentie dat ik mijn budget iets anders moet inrichten. In plaats van twee jurkjes en een sale topje kon ik nu alleen nog maar één trui kopen. Best lastig in het begin. Vanaf toen ben ik begonnen met lijstjes maken met kleding die ik echt graag wil hebben. Hier ga ik echt voor zitten, weliswaar zonder kleurpotloden, maar er zitten zeker een aantal voordelen aan dit lijstje:

1 Ik denk beter na of ik het kledingstuk kan combineren met kleding die ik al heb. Hoe meer je kunt combineren, hoe meer je bespaart.


2 Aantal miskopen is drastisch omlaag gegaan.

3 Beter overzicht van mijn geld.

4 Ik shop gericht, daardoor wordt shoppen een uitdaging en als je dan eenmaal dat wollen vest gevonden hebt...

5 Ik ben veel zuiniger op mijn kleding. Waar ik vroeger alles klakkeloos in de wasmachine propte, denk ik nu na over; doe ik mijn jurkje in de wasmachine, was ik het met de hand of hang ik het jurkje een nacht buiten? Ik wil dat mijn kleding zo lang mogelijk mee gaat.

Echter de allerbelangrijkste reden is: ik waardeer mijn kleding enorm. Als ik nu iets nieuws heb, ben ik zo blij als een kind. Voor mij geldt nog steeds 'Vol verwachting klopt mijn hart', maar dan op het moment dat ik voor de spiegel stap met mijn nieuwe jurk aan. Dus blijf zoeken, uitknippen, scheuren en maak lijstjes. Want kleding dragen wordt echt veel leuker, als je het bijzonder maakt.

Liefs Lizet