Waar wij dachten dat plastische chirurgie toch echt iets van nu is, blijkt dat Marilyn in de jaren '50/'60 al het één en ander chirurgisch heeft laten veranderen aan haar uiterlijk. Stiekem best geruststellend dat toen het uiterlijk ook al zo belangrijk was en dat het dus niks nieuws is. Het grote verschil is dat toen plastische chirurgie alleen nog was weggelegd voor filmsterren, zangeressen en welgestelde dames. Anno 2016 kun je online een afspraak inplannen en lijkt dat niet anders dan het inplannen van een tandartsbezoek.

Toch blijkt dat zowel nu als toen, dat perfecte schoonheid niet leidt tot ultiem geluk. Marilyn had een manisch depressieve stoornis met zeer ernstige gevolgen. 

Dus wat is schoonheid precies? Wanneer ben je mooi? 

Een moeilijke vraag. Voor mij betekent het zelfvertrouwen, met volle overtuiging. Vrouwen met zelfvertrouwen vind ik namelijk

altijd mooi. Geweldig; vrouwen die hardop uitspreken dat ze grappig zijn, rustig bitterbal nummero zes pakken op een feestje en die er uit zien alsof hun kleding voor hen gemaakt is. Het is de uitstraling. Dat bewonder ik.

Of ik zelfvertrouwen uit straal? Moeilijk te zeggen. Wat ik wel weet, zijn mijn randvoorwaarden:

1. Sport ( puur voor het idee, ik duik daarna gerust op de bank met een zak paprika chips, zonder schuldgevoel )

2. Mijn haar moet goed zitten.

3. Avond in de kroeg. (ik kan mij niet herinneren dat ik ooit naar huis ben gefietst zonder het idee dat ik de hele wereld aan kan ).

4. Mijn kleding: Mooi, Fair & Sustainable

5. Mijn slimme, lieve, briljante vriendinnen ( + mijn zus & broer ) met allemaal onwijs grappige humor. Van lachen wordt iedereen mooier.

6. Mijn vriend die zegt dat ik een lekker kontje heb.

7. Het gevoel dat ik de vrijheid heb om dingen te doen die ik echt leuk vind.

Dit zijn gelukkig allemaal zaken waar ik geen online afspraak voor in hoef te plannen. Ik hoop dat dit ook geldt voor jouw randvoorwaarden..

Liefs, Lizet

P.S. Vergeet je niet om langs Marilyn te gaan? Ze was namelijk ook nog eens een briljante zakenvrouw.

Marilyn Monroe - “Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.